Säsong 1, Avsnitt 10

Kulturella Skillnader

Veckans avsnitt av Leijonberg & Aug handlar om kulturkrockar, såväl inom olika företagskulturer som mellan olika länder och grupper. Som gäst i dagens program talar vi med Charlotta Brynger: professor inom just interkulturellkommunikation, och en mästare på att visa sätt att använda sej av kulturkrockar och skillnader som en fördel, -ett verktyg i samarbeten genomsyrade av  kulturella skillnader.

Hur vänder vi olikheter till styrkor och hur pinpointar vi likheter för förståelse, om detta samtalar Leijonberg och Aug I veckans avsnitt. 

Gäster

Charlotta Brynger

Professor, utbildare och konsult inom interkulturell kommunikation
Efter 16 år utomlands är hon väl bekant med kulturkrockar men även hur vi kan berika varandra och nå nya höjder med hjälp av kulturskillnader. Charlotta utbildar och stöttar människor som arbetar internationellt med att vända kulturella utmaningar till möjligheter i en snabbt föränderlig värld. Fokus ligger främst på samarbeten inom multikulturella team, att leda över kulturgränserna, och landspecifika utbildningar. Hon har levt i USA, Frankrike, Nederländerna, Tyskland och i perioder i Italien och talar sju språk. Charlotta har själv arbetat i internationellt i multikulturella team och har erfarenhet från många marknader. Baserat på sin mångåriga erfarenhet som interkulturell utbildare har hon utvecklat en interkulturell samarbetsmodell som heter Culture Helix©. Hon är Professor of Practice for the Humanities and Leadership på Ashridge Executive Education, Hult International Business School. Därtill gästföreläsare på Göteborgs Universitet och samarbetar sedan många år med Västsvenska Handelskammaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *