Säsong 1, Avsnitt 17

Klimatsmart & Trendig

I veckans program pratar vi med Gudrun Bonér om att klä sej trendigt och att bibehålla  högsta trendfaktor. Hur lever din garderob ett cirkulärt liv och hur kan du aktivera din garderob på ett spännande nytt och uttrycksfullt sätt, utan att köpa nyproducerat.

Robert och Malin lockas in i secondhand och remake tänk och låter sej inspireras av Gudruns arbete med projektet F/ACT Movement.

Välkommen till en hållbar och inspirerande höstgarderob.

Gäst

Gudrun Bonér

Koncept utvecklare / Stylist / Inredare & Nationell projektledare för F/ACT movement som drivs av Science Park Borås och Göteborgsregionen
Mode är fantastiskt. Det är roligt, kreativt, identitetsskapande och mer än bara kläder. Som det ser ut idag har dock mode blivit en maskin som sliter hårt på planetens resurser. Vi vet att modeindustrin står för mer utsläpp än flygindustrin. Vi vet också att det slängs nästan 80.000 ton kläder rakt i soptunnan varje år. I F/ACT ställer vi oss frågan hur kan vi hjälpas åt för att vända modeindustrin till en mer hållbar riktning? Och hur kan vi som konsumenter vara med och påverka? I F/ACT Movement samarbetar kommuner, företag och konsumenter med varandra för att hitta nya spännande lösningar! Jag tänker inspirera er till hur ni kan vara klimatsmart och samtidigt ha kvar sin passion för kläder bli f/activist!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *