Säsong 1, Avsnitt 5

Pride

Prideparaden, Prideveckan, Prideflaggan… Vad är det, vad står det för? Vad har det spelat för roll? Vad spelar det för roll nu, idag.

Skillnaden mellan olika länder olika tidsepoker och hur viktigt det är att belysa frågan om alla människors lika värde och allas rätt att få vara den dom är. Om detta pratar vi i onsdagens avsnitt där vi dels får ta del av Tasso Stafilides erfarenheter tankar och kommentarer angående Pride och hur det var 1998 när han gick i sitt första tåg och hur det är nu. Jenny Silver som tillsammans med Robert Aug ledde Göteborgs Pride från Lisebergs scen delar med sej av sina tankar kring Pride och vikten av att tillåtas att få vara sej själv.

Ett intressant program som gräver i paljetter och mänskliga rättigheter.

välkommen

Gäster

Tasso Stafilidis

Skådespelare, Författare, Teater- och Festivalchef
Tasso Stafilidis, skådespelare, författare, teater- och festivalchef, strateg och mångårig HBTQI-aktivist och sakkunnig. Är verksam i West Pride där han både varit verksamhetschef och ordförande samt arbetar med HBTQI-diplomeringar. Brinner för rättvisa och har snart spelat sin föreställning ”Kärlekens pris!” 500 gånger för närmare 100 000 personer.

Jenny Silver

Artist
Jenny Silver har arbetat som artist redan som 16-åring och slog igenom som sångerska i dansbandet Candela. Hon har gjort huvudroller i musikaler som Evita och Jesus Christ Superstar, medverkat i Melodifestivalen tre gånger, och samarbetat med artister som Totta Näslund och Owe Thörnqvist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *