Säsong 1, Avsnitt 6

Kommunikation

Ju mer människosläktet utvecklas ju bättre borde vi bli på grundläggande saker kan man tycka. Som kommunikation t ex, som borde vara en barnlek. Så frågan är varför vi fortfarande blir missförstådda? Varför förstås jag inte när jag är hur tydlig som helst? Förhoppningsvis får du svaret på dessa frågor i detta avsnitt som handlar om varför det är så svårt för kommunikation.

Gäster

Ulrika Good

https://www.linkedin.com/in/ulrikagood/
Hela hennes yrkesverksamma liv har Ulrika ägnat åt att göra reklam och skriva copy. Tidigare har det varit som anställd på olika reklambyråer i Göteborg, nu gör hon det i egen regi. Förutom reklam har hon lagt fler timmar än hon vill kännas vid på sociala medier, och hennes kunskap inom detta område är också till salu. För att inte tala om hur gärna hon skriver fler krönikor av olika slag. Ulrika har även varit branschbloggare för Resumé och suttit i ett stort antal reklamjurys. Det hon snappat upp under åren är hon inte främmande för att föreläsa och undervisa om. Privat är Ulrika en djurälskande nybliven torpägare som älskar när träningen är slut.

Charlotta Brynger

Professor, utbildare och konsult inom interkulturell kommunikation
Efter 16 år utomlands är hon väl bekant med kulturkrockar men även hur vi kan berika varandra och nå nya höjder med hjälp av kulturskillnader. Charlotta utbildar och stöttar människor som arbetar internationellt med att vända kulturella utmaningar till möjligheter i en snabbt föränderlig värld. Fokus ligger främst på samarbeten inom multikulturella team, att leda över kulturgränserna, och landspecifika utbildningar. Hon har levt i USA, Frankrike, Nederländerna, Tyskland och i perioder i Italien och talar sju språk. Charlotta har själv arbetat i internationellt i multikulturella team och har erfarenhet från många marknader. Baserat på sin mångåriga erfarenhet som interkulturell utbildare har hon utvecklat en interkulturell samarbetsmodell som heter Culture Helix©. Hon är Professor of Practice for the Humanities and Leadership på Ashridge Executive Education, Hult International Business School. Därtill gästföreläsare på Göteborgs Universitet och samarbetar sedan många år med Västsvenska Handelskammaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *